Eveniment

La un an de la înfiinţare, ROCA, platformă de investiţii pentru firmele româneşti aflate în impas, ajunge la o valoare de piaţă de 22 mil. euro şi înregistrează un randament de 340% pentru sumele investite

La un an de la înfiinţare, ROCA, platformă de...

Autor: Răzvan Botea

11.04.2019, 11:57 1174

ROCA, platformă de investiţii şi management dedicată companiilor româneşti aflate în impas, a înregistrat în primul an de activitate un randament pe sumele investite de 340%. Astfel, valoarea companiei a ajuns la 21,9 mil. euro,o creştere de peste 60 % faţă de valoarea iniţială, a spus Rudi Vizental, CEO-ul Roca, în cadrulunui eveniment organizat de companie.

„Interacţiunile pe care le-am avut în acest an au fost o experienţă extraordinară. Nu doar că ne-am intersectat cu foarte multe oportunităţi de business, dar am cunoscut mulţi oameni cu nişte poveşti extraordinare, am învăţat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial românesc, despre provocările si barierele de creştere ale antreprenorilor. Am resimţit dificultatea lor de a se asocia, deşi abilitatea de a lucra în echipă este componenta de bază a succesului într-o afacere”, a declarat el.

ROCA este o soluţie dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcţional, operaţional profitabil, scalabil, cu posibilităţi de digitalizare şi export.

Reprezentanţii companiei spun că nu se feresc nici de companii aflate în insolvenţă sau reorganizare juridică, cu condiţia ca businessul să fie scalabil.

Capitalul iniţial al companiei a fost de 4,5 mil. euro, iar în acest moment acesta s-a majorat până la 13,5 mil. euro, o creştere de 300%.

Rudi Vizental spune că are ca ţintă pentru 2019 încheierea a încă 5 tranzacţii, pe lângă cele 3 care au avut loc în primul an de activitate: producătorul de încălţăminte S-karp, Frigotehnica, companie care oferă produse frigorifice pentru businessuri precum supermarketurile şi Tremot Dobre şi fiii, producător de miere naturală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO