Eveniment

An record pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii: 119 dealuri cu o valoare de peste 3 mld. euro, dublă faţă de 2012

An record pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii: 119...

Autor: Cristina Roşca

18.02.2016, 15:33 406

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a cunoscut o creştere spectaculoasă anul trecut când au fost încheiate 119 acorduri cu o valoare totală de peste 3 mld. euro. Aceasta este cea mai mare valoare de după 2012, dublă faţă de acest an şi cu 37% mai mare decât în 2014, potrivit datelor oferite de EMIS (Euromoney Institutioonal Investors Compay) şi CMS.

„Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România şi-a continuat revenirea în 2015, numărul acordurilor fiind relativ stabil însă valoare acestora crescând spectaculos. Un număr redus de tranzacţii cu o valoare mare au contribuit la obţinerea celei mai mari valori a pieţei de fuziuni şi achiziţii din ultimii şase ani”, potrivit unui raport al EMIS (Euromoney Institutioonal Investors Compay) şi CMS.

Piaţa a fost caracterizată de mutări strategice ale invesatitorilor străini care fie au intrat pentru prima dată pe piaţă, fie şi-au extins operaţiunile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO