Eveniment

ANAF, despre operaţiunea Iceberg: Analizăm 487 de contribuabili mari şi mijlocii cu riscuri estimate

ANAF, despre operaţiunea Iceberg: Analizăm 487 de...

Autor: Alex Ciutacu

13.02.2019, 11:27 1863

ANAF analizează în acest moment în cadrul operaţiunii Iceberg 487 de contribuabili „mari şi mijlocii”, iar în momentul în care analiza de risc asupra acestora va fi finalizată, administraţia va trimite controale fiscale în funcţie de caz, explică Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF, în cadrul conferinţei anuale de taxe organizată de PwC România.

„În cadrul opearţiunii Iceberg este vorba despre contribuabilii care figurează cu cele mai mari riscuri în evidenţele noastre. În acest moment avem în analză 487 de contribuabili mari şi mijlocii cu riscuri estimate, unde în funcţie de concretizare vom dispune efectuarea inspecţiilor sau nu. Acum lucrăm în zona de analiză de risc”, spune Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF.

În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din spe­cialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală, precum şi a legislaţiei din domeniu, au detaliat reprezentanţii ANAF luna trecută.

„A fost o înţelegere greşită a faptului că noi ne-am gândit la multinaţionale cu această operaţiune, însă nu aceasta a fost intenţia. Am selectat cu doamna preşedinte un nuăr de 50 de inspector care nu sunt salariaţii direcţiei, încă 100 care nu sunt salariaţii noştri şi încă 100 de inspector antifraud pentru a ne plia pe riscuri şi pentru a putea realiza verificarea”, a explicat Pîrvulescu miercuri.

Operaţiunea se întinde în toată ţara, iar Fiscul îşi propune să relocheze şi să dispună resurse în funcţie de rezultatul analizelor de risc.

„Vom reloca personal din ţară în funcţie de zonele de risc, că sunt zone din jurul Clujului, sau din jurul Iaşului, Constanţa. Nu e vorba doar despre Bucureşti, ci despre toată ţara. Scopul nostrum este de a crea un mediu economic correct şi toată lumea să plătească impozitele fără abuzuri. La 25 ianuarie anul acesta volumul sumeor declarate au crescut considerabil”, menţionează vicepreşedintele ANAF

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO