Eveniment

ANAF, despre operaţiunea Iceberg: Insperctorii antifraudă au demarat inspecţia fiscală pentru zeci de contribuabili „mari şi mijlocii”

ANAF, despre operaţiunea Iceberg: Insperctorii...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

25.02.2019, 15:30 1590

În cadrul operaţiunii Iceberg, grupul de lucru constituit la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de inspecţie fiscală pentru 80 de contribuabili, potrivit unui anunţ făcut luni.

Din punct de vedere al administrării fiscale şi al categoriei de risc fiscal, aceşti contribuabili sunt încadraţi astfel: la contribuabili mari, administraţi de DGAMC Bucureşti, 13 contribuabili pentru care s-a demarat inspecţia fiscală şi 102,278 milioane de lei nivelul riscului estimat; la contribuabili mijlocii, administraţi de DGRFP Bucureşti, 67 de contribuabili pentru care s-a demarat inspecţia fiscală şi 157,118 milioane de lei nivelul riscului estimat.

Selecţia contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate şi cuantificate, în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă.

Pentru efectuarea inspecţiei fiscale la contribuabilii administraţi de către DGAMC Bucureşti, au fost selectaţi 50 de inspectori fiscali cu experienţă în zona verificărilor fiscale.

Pentru contribuabilii mijlocii selectaţi în scopul efectuării inspecţiei fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecţie fiscală, care sunt coordonate centralizat şi unitar în ceea ce priveşte tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO