Eveniment

ANAF lansează indentificarea vizuală online pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual

ANAF lansează indentificarea vizuală online pentru...

Autor: Cristina Bellu

13.08.2020, 09:33 583

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că au dezvoltat şi implementat soluţia de identificarea vizuală online pentru persoanele fizice, în cadrul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Concret, pentru identificarea vizuală online persoanele fizice trebuie să se programeze prin intermediul aplicaţiei dedicate, în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situaţia în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula; comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare; comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV, precum şi alte reguli de conduită.

“În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică. În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge”, spun reprezentanţii ANAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO