Eveniment

ANAF va confisca 1,7 milioane de lei din despăgubirile destinate fostului general SRI Dan Grigoriu

ANAF va confisca 1,7 milioane de lei din despăgubirile...

Autor: Dan Straut, Mediafax

30.10.2017, 17:33 538

„Prin sentinta penală nr. 901/F/11.11.2011, emisă de Tribunalul Bucureşti, ramasă definitivă prin decizia penală nr. 416/03.03.2016, pronuţată de Curtea de Apel Bucureşti – sectia I penală, în dosarul penal nr. 4758/3/2006, numitul Grigoriu Dan Constantin a fost obligat la plata sumei de de 1.730.951,10 lei, în solidar, suma la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate de la data scadentei obligaţiei şi până la data plăţii efective”, menţionează ANAF.

Din informaţiile instituţiei „a rezultat faptul că numitul Grigoriu Dan Constantin are un titlu de despăgubire, fapt pentru care instituţia noastră a demarat procedurile necesare în vederea recuperării sumei sus-amintite. Astfel, ANAF a solicitat Ministerului Finanţelor Publice, în calitate de plătitor, ca sumele datorate cu orice titlu debitorului Grigoriu Dan Constantin să fie virate în contul deschis la Trezoreria Sectorului 1, pe numele debitorului, în vederea stingerii obligaţiilor stabilite prin sentinţa penală”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Fiscul precizează că măsurile de executare silită „sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, cap. 8 - Stingerea creanţelor fiscale prin executare silită, Art. 222 - Executarea silită în cazul debitorilor solidari”.

Dan Constantin Grigoriu a fost nominalizat pentru a primi 88 de milioane de lei (echivalentul a 19,5 milioane de euro) ca despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, în contul unei proprietăţi de 10 hectare de teren din Otopeni. Proprietatea nu îi aparţinea, el a cumpărat drepturile litigioase de la proprietarul real.

Dan Constantin Grigoriu este judecat alături de Sebastian Ghiţă în dosarul Tracia Asesoft. El a fost anchetat şi în dosarul traficului cu petrol de la Jimbolia.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a publicat o listă cu cele mai mari sume de bani date drept despăgubiri în dosarele de retrocedare. Pe lista respectivă, cu 30 de dosare de despăgubire, apare şi numele lui Dan Constantin Grigoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO