Eveniment

Analiză INS: Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a crescut în mai cu 2,3% faţă de aprilie

Analiză INS: Cifra de afaceri în comerţul cu...

Autor: Cosmin Pirv

06.07.2022, 10:10 43

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în mai faţă de luna aprilie atât ca serie brută cu 2,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%, a anunţat miercuri INS.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,1%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată, a crescut cu 0,9%.

Comparativ cu mai 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna mai 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,7%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,0%).

Ca seria ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în primele cinci luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară din anul trecut, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%).

Ca seria ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul în primele cinci luni a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 7,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO