Eveniment

Analiză Organizaţia Salvaţi Copiii: Cei mai mulţi elevi sunt epuizaţi şi consideră că nu sunt pregătiţi pentru examene

Analiză Organizaţia Salvaţi Copiii: Cei mai mulţi...

Autor: Petru Mazilu

05.04.2022, 12:18 47

Cei mai mulţi elevi români fac meditaţii, au nevoie de ajutor suplimentar la şcoală şi se simt extenuaţi. Doar 1 din 3 elevi din clasa a VIII-a se consideră pregătit pentru Evaluarea Naţională, potrivit unei cercetări realizate de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Cei mai mulţi dintre elevii de clasa a VIII-a spun că nu se simt pregătiţi pentru examenele naţionale care urmează. 31% dintre copiii din învăţământul secundar inferior şi superior afirmă că au rămas în urmă cu materia şcolară, în vreme ce aproape 60% dintre elevi fac meditaţii la cel puţin o materie.

Potrivit sondajului, cei mai mulţi elevi se simt extenuaţi şi copleşiţi şi consideră că în acest an şcolar au avut nevoie de mai mult ajutor din partea profesorilor.

Totodată, elevii din mediul urban afirmă că sunt mai trişti, mai obosiţi sau că se simt singuri, în comparaţie cu cei din mediul rural. În cazul celor care au de dat un examen, aceste sentimente sunt acutizate, au constatat cei de la Organizaţia Salvaţi Copiii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO