Eveniment

ANALIZĂ ZF. Economia care nu se vede: 50 de miliarde de euro care trec prin casele de marcat din România în 2022 nu se ştie de unde vin

ANALIZĂ ZF. Economia care nu se vede: 50 de miliarde de...

Autor: Răzvan Botea

10.09.2022, 11:31 17307

Încasările bătute pe casele de marcat din România vor merge spre 200 mld. euro în 2022, potrivit datelor ANAF Principalele venituri ale populaţiei - salarii, pensii, business şi indemnizaţii înseamnă circa 150 de mld. de euro în 2022. De unde încă 50 de miliarde de euro de cheltuit?

Prima imagine a fiscalizării încasărilor din retail oferă, de asemenea, o imagine a economiei subterane a României, relevă analiza datelor furnizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) către ZF. Dacă, pe baza extrapolării datelor ANAF, vânzările fiscalizate prin casele de marcat electronice din România se vor apropia de 200 de mld. de euro în 2022, veniturile totale ale populaţiei din pensii, salarii, business etc. sunt de circa 150 de mld. de euro. Astfel, rămân 45-50 de miliarde de euro despre care statul român practic nu ştie de unde sunt.

„Diferenţa este în economia la negru şi gri. Economia nefiscalizată, acele venituri din dividende, PFA, microîntreprinderi etc. care nu se pot măsura“, comentează datele Emilian Duca, consultant fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO