Eveniment

ANALIZĂ ZF. Peste 500.000 de străini locuiesc în România, de trei ori mai mulţi faţă de acum şase ani. Cristian Huzău, Gi Group: „Am început să facem relocări internaţionale“.

ANALIZĂ ZF. Peste 500.000 de străini locuiesc în România, de trei ori mai mulţi faţă de acum şase ani. Cristian Huzău, Gi Group: „Am început să facem relocări internaţionale“.

Cristian Huzău Gi Group: Vrem să aducem personal din state non-UE, iar în acest sens vom demara un proiect pilot prin care vrem să aducem 20 de muncitori din state asiatice pentru a vedea dacă sunt chiar atât de productivi precum se vorbeşte şi dacă se pot integra în România, din punctul de vedere al climei, al alimentaţiei şi al programului de lucru. Dacă funcţionează, vom extinde proiectul la scară largă

Autor: Adelina Mihai

23.04.2019, 19:46 1810

Cristian Huzău, firma de recrutare Gi Group: Dacă până acum făceam relocare naţională, adică aduceam candidaţi din Moldova şi Muntenia în vestul şi în centrul ţării, acum am început demersurile pentru a face relocare internaţională.

Numărul locuitorilor din România care s-au născut în alte ţări a ajuns la 508.625 de persoane în 2018, fiind de 2,8 ori mai mare decât în anul 2013, arată datele Eurostat. Datele includ şi cetăţenii născuţi în Republica Moldova care locuiesc în România, iar numărul lor este semnificativ, având în vedere că România oferă anual câte 5.000 de burse de studiu elevilor şi studenţilor moldoveni.

„Numărul de cetăţeni străini din România este scăzut şi va creşte în următoarea perioadă, ca urmare a deficitului de forţă de muncă. Dacă până acum făceam relocare naţională, adică aduceam candidaţi din Moldova şi Muntenia în vestul şi în centrul ţării, acum am început demersurile pentru a face relocare internaţională. Vrem să aducem candidaţi din state non-UE“, a explicat Cristian Huzău, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România, care are aproximativ 2.500 de angajaţi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO