Eveniment

Anca Pucă, sales manager în cadrul Smartree: În urma pandemiei angajatul a fost pus pe primul plan, iar digitalizarea a mers spre angajat, nu doar spre departamentul de HR

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii

Anca Pucă, sales manager în cadrul Smartree: În urma...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2022, 14:54 144

Anca Pucă, sales manager în cadrul companiei de resurse umane Smartree, ce înregistra un număr de peste 1.600 de angajaţi la finalul anului 2020, susţine că pandemia şi contextul creat de criza sanitară în ultimii doi ani a adus în prim plan angajaţii, astfel că proiectele de digitalizare au avut ca scop facilitarea interacţiunii dintre departamentele de HR şi angajaţi.

„Soluţiile de digitalizare sunt atât pentru angajaţi, cât şi pentru departamentul de HR, pentru că odată cu pandemia tehnologia şi digitalizarea a mers şi către angajaţi, nu doar spre departamentul de resurse umane, iar angajatul a fost pus pe primul plan”, a spus Anca Pucă în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii.

Ea a adăugat că aproximativ 30% dintre jucătorii activi pe piaţa naţională, adică una din trei companii, au investit în implementarea de soft pentru managementul talentelor în ultimii doi ani.

Alte declaraţii

Soluţiile pe care noi le punem la dispoziţie departamentelor de HR şi a angajaţilor companiilor sunt:  de a eficientiza procesele de HR - în general pe cele care sunt consumatoare de timp, prin platforma proprie MyStaff (platformă modulară adresată tuturor ramurilor din departamentul de resurse umane). Apoi avem automatizare prin platforma Smart Communication. Cu Druid am dezvoltat un chatbot care să vină în întâmpinarea companiilor pentru a scurta timpii de reacţie din zona de administrare de persoane – se pot crea cereri, se permite vizualizarea fluturaşului de salariu, a zilelor de concediu şi există şi o zonă de răspunsuri – la întrebările frecvente ale angajaţilor. Avem o aplicaţie parteneră PandemSafe – care oferă vizibilitate asupra stării de sănătate a angajaţilor şi instrumente de planificare de întoarcere în siguranţă la birou a angajaţilor.

Soluţiile ar putea fi implementate şi în sistemul public? Noi suntem deschişi, nu contează că e mediul privat sau public, ţine de instituţiile statului dacă vor să implementeze astfel de soluţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO