Eveniment

Anchetă INS: creşte puternic ponderea firmelor care se aşteaptă la o reducere cu peste 25% a activităţii. O mare de incertitudine: dacă în luna martie 21% din firme nu puteau estima modul în care vor evolua afacerile lor, în luna aprilie ponderea acestora a crescut la 34%. Cât de rău stăm?

Anchetă INS: creşte puternic ponderea firmelor care se...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2020, 14:00 318

Ponderea firmelor care nu ştiu cum le vor evolua afacerile, dar şi a celor care văd restrângeri de activi­tatea de peste 25% sau chiar oprirea totală a businessului sunt în creştere în aprilie, faţă de prognozele din martie, arată o anchetă realizată de Institutul Naţional de Statistică în rândul managerilor întreprinderilor din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii.

Ancheta a fost realizată în perioada 17-19 martie. Eşantionul format din 8.831 agenţi economici este reprezentativ la nivelul sectoarelor economice şi pe total economie. Rata de răspuns a fost de 71,3%.

Practic, 63% din firme nu pot face o estimare cu privire la evoluţia activităţii lor, în luna aprilie, faţă de 50% în martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO