Eveniment

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce un bebeluş a murit, posibil din cauza rujeolei

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce...

Autor: Ana Maria Constantinescu

06.01.2017, 14:19 66

Băieţelul în vârstă de trei luni a fost transferat, în luna decembrie, de la o unitate medicală din judeţul Gorj, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu mai multe afecţiuni. Ulterior s-a confirmat prezenţa rujeolei, iar pe 3 ianuarie copilul a murit.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a început o anchetă pentru a stabili dacă boala a fost contactată în Spitalul de Urgenţă din Craiova.

“Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranţă alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului şi s-a descoperit un eritem care a fost confirmat a fi rujeolă. Se va face o anchetă epidemiologică să vedem dacă a contactat boala în spital, de la aparţinători sau de la vizitatori”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Acesta a adăugat că starea de sănătate a bebeluşului era precară, fapt confirmat şi de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

“Copilul nu tolera laptele matern şi era hrănit cu un lapte special. Pe 2 ianuarie a fost mutat în Secţia de Terapie Intensivă, starea s-a agravat, a fost stabilizat, însă pe 3 a intrat în stop cardio-respirator. S-a încercat reuscitarea, dar fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO