Eveniment

Anchete DSP la Dolj: Angajaţii au scos oameni din carantină şi au făcut raportările nereale

Anchete DSP la Dolj: Angajaţii au scos oameni din...

Autor: Luiza Paraschivu, Andreea Tobias

07.04.2020, 12:25 301

Potrivit anchetatorilor, cele 4 persoane au venit din străinătate în luna martie şi au fost introduse într-un centru de carantină din judeţul Dolj.

Înainte de sosirea rezultatelor pentru coronavirus, angajaţii DSP Dolj au dispus scoaterea lor din carantină.

Cei 4 au mers în localitatea de domiciliu unde au intrat în contact cu alte persoane, iar câteva zile mai târziu rezultatele analizelor au arătat că au COVID-19.

Toţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, iar funcţionarii DSP sunt acum anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru „abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor".

Funcţionarii DSP Dolj sunt anchetaţi şi într-un alt dosar penal pentru că, în perioada 16 martie- 4 aprilie, nu ar fi raportat autorităţilor judeţene zeci de persoane care au venit din străinătate şi care trebuiau să fie în autoizolare la domiciliu. Astfel, potrivit anchetatorilor, poliţiştii din Dolj nu au putut verifica dacă aceste persoane respectă sau nu măsurile impuse.

În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova fac cercetări pentru „neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO