Eveniment

Anchetele DNA au ajuns să scadă preţul apei: Apa Nova Bucureşti va reduce preţul cu 5%

Anchetele DNA au ajuns să scadă preţul apei: Apa Nova...

Autor: Aurelia Alexa

17.12.2015, 00:03 426
Preţul apei potabile va fi redus cu cinci procente, la 4,77 lei/mc, de la 1 ianuarie 2016, această ajustare tarifară fiind aprobată de Autoritatea Naţionala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Bucureştenii vor plăti, de la 1 ianuarie 2016, 4,38 lei (la care se adaugă TVA de 9%) pentru metrul cub de apă potabilă consumat, faţă de 4,64 lei (la care se adauga TVA de 24%) cât este în prezent, respectiv 4,77 lei, faţă de 5,75 lei.

Tariful apei potabile şi al serviciilor de canalizare în Bucureşti sunt stabilite în funcţie de costurile de operare şi investiţiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova. Concesionarul se află în centrul unui scandal de corupţie anchetat de DNA tocmai din cauza faptului că ar fi majorat nejustificat preţul apei, mituindu-i pe unii dintre funcţionarii primăriei. „O echipă de experţi internaţionali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apă, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. În raportul final al experţilor este precizat că tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare este mai mare cu 5,56% faţă de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a preţului cu procentul rezultat din audit“, a anunţat primăria.

ANRSC l-a informat ieri pe primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, cu privire la ajustarea tarifară extraordinară pentru preţurile şi serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO