Eveniment

ANCOM: Valoarea pieţei telecom a crescut cu 6%, la 15,6 miliarde de lei, în 2017

ANCOM: Valoarea pieţei telecom a crescut cu 6%, la 15,6...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

24.05.2018, 16:13 167

Conform datelor raportate de furnizorii de pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au fost de 15,6 miliarde lei în 2017, în creştere cu 6% comparativ cu 2016, arată un comunicat transmis joi de ANCOM.

Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 3,4 miliarde euro, având o creştere anuală de 4%, arată datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor - ANCOM.

„România are una dintre cele mai dinamice pieţe de telecomunicaţii, iar asta se vede inclusiv în creşterea veniturilor din acest sector. În 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1,8% din PIB-ul României. Ca reglementatori ai acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conştienţi că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale, aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi şi fiabile tehnologii şi servicii, la cel mai bun preţ”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

În funcţie de veniturile obţinute în 2017, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalţi furnizori însumând 27%.

„Raportul de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România pentru anul 2017 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligaţia de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii, conform Deciziei nr. 333/2013”, precizează Autoritatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO