Eveniment

Andrei Burz-Pînzaru, Reff & Asociaţii l Deloitte Legal: Avem bănci disponibile să finanţeze achiziţii. Produsele există pe piaţă, există expertiză. De partea investitorilor rămâne să îşi construiască planul de creştere

Andrei Burz-Pînzaru, Reff & Asociaţii l Deloitte Legal:...

Autor: Răzvan Botea

16.02.2022, 15:23 173

construiască planul de creştere

Andrei Burz-Pînzaru, partener Reff & Asociaţii l Deloitte Legal, a concluzionat, în cadrul evenimentului Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”, că băncile sunt dispuse să finanţeze fuziunile şi achiziţiile.

„Avem bănci disponibile să finanţeze achiziţii, produsele există pe piaţă, există expertiză. De partea investitorilor rămâne să îşi construiască planul de creştere şi să fie conştienţi că în partea din programul de creştere există şi elementul de finanţare bancară”, a spus el.

Ce a mai spus Andrei Burz-Pînzaru la videoconferinţa Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”:

Finanţarea în general şi finanţarea achiziţiilor în special amplifică impactul capitalului adus de investitori.

Finanţarea de achiziţii în scop de creştere nu se limitează la finanţarea unei componente de preţ de achiziţie, ci vizează şi finanţarea activităţii. Acest lucru este natural şi foarte bun şi ajută la structurarea juridică a acestei finanţări.

Este foarte importantă înţelegerea nevoilor şi a modelului de business ale clientului. În criza financiară trecută, unul dintre lucrurile care s-au spus a fost că băncile în anumite situaţii, nu înţeleseră foarte bine modelul de business al împrumutaţilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO