Eveniment

Andrei Georgescu, partener, Suciu Popa: Partea cea mai vulnerabilă a reţelei este persoana care munceşte de acasă, din perspectiva securităţii cibernetice

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Andrei Georgescu, partener, Suciu Popa: Partea cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2020, 16:58 226

Odată cu trecerea de la munca la birou către munca la domiciliu, sau telemuncă, partea cea mai expusă din punct de vedere al securităţii cibernetice este angajatul, a explicat Andrei Georgescu, partener al casei de avocatură Suciu Popa, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

„Din perspectiva problemelor legate strict de securitatea cibernetică, din discuţiile cu clienţii şi din munca noastră, într-adevăr partea cea mai vulnerabilă a reţelei este persoana care munceşte de acasă. Către aceasta au fost direcţionate şi atacurile speciale din această perioadă pe partea de pshishing sau malware”, a spus Andrei Georgescu, în timpul videoconferinţei.

Pentru avocat, securitatea cibernetică reprezintă unul dintre aspectele importante în această perioadă în ceea ce priveşte telemunca.

„Pentru noi securitatea cibernetică a fost doar un element al muncii de casă, care are o reglementare specială în legislaţie, şi care presupune elemente din mai multe ramuri de activitate. Presupune o reconfigurare a aspectelor ce ţin de dreptul muncii, de viaţa privată a angajatului, dar are şi elemente de drept fiscal pentru că anumite venituri sau cheltuieli au un tratament fiscal diferit”, a explicat avocatul Andrei Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO