Eveniment

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Epidemia de coronavirus ar putea determina intrarea într-un nou ciclu economic

Andrei Rădulescu: Epidemia coronavirusului reprezintă un test pentru economia mondială, care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu investiţional, mai puternic şi mai sustenabil.

Andrei Rădulescu: Epidemia coronavirusului reprezintă un test pentru economia mondială, care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu investiţional, mai puternic şi mai sustenabil.

Autor: Mediafax

09.03.2020, 00:03 4517

Epidemia de coronavirus reprezintă un test pentru economia mondială care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu economic, consideră Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania.

„Epidemia coronavirusului reprezintă un test pentru economia mondială, care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu investiţional, mai puternic şi mai sustenabil, axat pe calitate, digitalizare, inovare şi contracararea schimbărilor climatice. Totodată, atragem atenţia cu privire la potenţialul ca România să intre în primele 10 economii ale Uniunii Europene până la finalul acestui deceniu, aspect condiţionat de implementarea unui mix echilibrat de politici economice“, spune el, într-un raport de analiză.

Rădulescu subliniază că probabilitatea unei recesiuni este în creştere şi dă ca exemplu diferenţa în creştere dintre preţul aurului şi preţul cuprului. „Subliniem faptul că am asistat la intensificarea divergenţei dintre majorarea preţului la aur şi scăderea preţului la cupru, divergenţă ce exprimă creşterea probabilităţii incidenţei unui proces de ajustare pe termen scurt“. Instituţiile financiare internaţionale se aşteaptă în general la încetinirea economiei globale din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru a contracara căderea vânzărilor din cauza coronavirusului, băncile centrale (FED) au început să reducă dobânzile. Cele mai lovite companii sunt cele aviatice şi din turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO