Eveniment

Angajaţii de la stat care câştigă mai bine decât bancherii: 4.600 lei net pe lună, salariul mediu din Ministerul Finanţelor

Angajaţii de la stat care câştigă mai bine decât...

Autor: Adelina Mihai

28.04.2016, 00:06 2185

Salariaţii acestui minister obţin printre cele mai competitive pachete salariale de pe plan local, nivelul mediu al veniturilor acestora fiind depăşit doar de cel al angajaţilor din industria tutunului (unde venitul salarial mediu net este de circa 4.700 de lei pe lună) şi al celor din sectorul serviciilor informatice (unde veniturile medii nete au fost de circa 5.200 de lei în luna februarie a acestui an, acestea fiind cele mai recente date disponibile).

Cu o medie de 4.600 de lei net pe lună, angajaţii Finanţelor câştigă mai bune decât cei din sectorul extracţiei petrolului şi a gazelor naturale (care au câştiguri medii nete de 4.000 de lei), dar şi faţă de bancheri (având în vedere că venitul mediu net în sectorul intermedierilor financiare a fost de circa 3.900 de lei în luna februarie, potrivit datelor de la Statistică).

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Cele mai ieftine locuri de vis unde puteţi călători. Destinaţii impresionante, la preţ redus! Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

Un procent de 94% dintre angajaţii Ministerului Finanţelor (adică 1.199 de persoane) au venituri nete mai mari decât salariul mediu net pe economie, în valoare de 1.950 de lei net pe lună.

Dintre aceştia, 350 de persoane (adică 27% din efectivul total al salariaţilor din acest minister) au salarii de peste 5.000 de lei net pe lună. Cel mai mare salariu din luna martie în acest minister a fost obţi­nut de ministrul finanţelor, Anca Dana Dragu, care câştigă 13.848 de lei net pe lună, iar cel mai mic l-a avut un şofer (probabil angajat part time, întrucât câştigă sub nivelul minim pe economie) cu un venit net de 647 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO