Eveniment

Angajaţii din industria prelucrătoare au câştigat în aprilie 2019, în medie, 2.700 lei net, cu 55% mai mult faţă de acum cinci ani

Angajaţii din industria prelucrătoare au câştigat în...

Autor: Adelina Mihai

24.06.2019, 16:10 135

„Companiile din industria prelucrătoare investesc în proiecte de tehnologizare. Salariile nu vor mai creşte cu un ritm la fel de mare, dar nivelul de calificare al angajaţilor din industrie va creşte“.

Salariul mediu din industria pre­lucrătoare, sector care concen­trează aproape 1,2 milioane de angajaţi (adică un sfert din efectivul total al salariaţilor din economie), a ajuns la valoarea de 2.692 de lei net pe lună, în creştere cu 55% faţă de acum cinci ani, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

„Salariile angajaţilor din industria prelucrătoare, unde activează marile companii exportatoare din România, nu vor mai avea acelaşi ritm de creştere şi în următorii ani, pentru că am observat foarte multe proiecte majore de investiţii în tehnologizare. Companiile investesc în tot felul de roboţi industriali pentru a păstra volumele de comenzi în fabricile din ţara noastră şi, probabil, în următorii ani se va reduce numărul de locuri de muncă pe fon­dul tehnologizării. Pe de altă parte, nivelul de calificare al operatorilor va creşte, pentru că aceştia vor fi nevoiţi să înveţe să folosească acei roboţi“, a explicat Oana Tufăroiu, sales & operations director în cadrul companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO