Eveniment

Angajatori de top: Lupta firmelor pentru angajaţi duce la salarii de pornire de peste 1.500 de euro net

Autor: Cristina Bellu, Simona Tatu

23.10.2017, 00:07 8029
Nouă din zece companii plănuiesc să facă angajări în ur­mă­toarea perioadă, iar majoritatea vor să îşi crească efec­ti­vele de personal cu 10%, arată datele firmei de consultanţă în HR Catalyst, care a organizat la finalul săptămânii trecute târgul de joburi Angajatori de top din Bucureşti.

„Există în continuare un dezechilibru pe anumite tipuri de roluri, pentru că sunt anumite competenţe foarte specifice pe care le caută angajatorii“, a spus Dragoş Ghe­ban, Managing Partner al Catalyst Solutions. Companiile re­crutează cu precădere candidaţi pentru domeniile tehnic, financiar şi IT.

„Nivelul salarial oferit variază de la 300 - 400 de euro pen­tru studenţii aflaţi în internship până la peste 1.500 de euro pentru poziţiile foarte tehnice“, a mai spus Gheban.

Unul dintre angajatorii care fac recrutări este producătorul auto Renault, care are în prezent 300 de poziţii deschise în zona de inginerie.

„Dacă în 2006 era uşor să găseşti un inginer, astăzi este din ce în ce mai greu, numărul celor care intră în Uni­ver­sitatea Politehnică este mult mai redus, iar nici nu­mă­rul absolvenţilor sau al celor care decid să rămână în ţară nu mai este ca în trecut“, a spus Irina Stoica, Staffing Mana­ger în cadrul grupului Renault România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO