Eveniment

Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca

Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca

Autor: Mihai Draghici

17.04.2021, 08:00 185

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, şi vicecancelarul Olaf Scholz au primit, vineri, primele doze ale vaccinului anticoronavirus produs de compania AstraZeneca, informează agenţia DPA şi publicaţia Süddeutsche Zeitung.

"Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca", a transmis Angela Merkel, vineri după-amiază, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

"Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei", a subliniat Angela Merkel.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel.

Şi Olaf Scholz, vicecancelar şi ministru de Finanţe, în vârstă de 62 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca. "Fiecare vaccin administrat ne aduce mai aproape de momentul în care vom învinge pandemia", a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Der Spiegel.

În Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu produsul companiei AstraZeneca.

Angela Merkel anunţase în februarie că va opta pentru vaccinare atunci când îi va veni rândul în mod normal, nu în calitatea de cancelar. Merkel a explicat că ea poate păstra distanţa, astfel încât să evite infectarea, spre deosebire de alte categorii profesionale. "Personalul din grădiniţe şi şcoli nu are cum să păstreze distanţa de fiecare dată. Ei trebuie vaccinaţi înaintea mea", a afirmat Angela Merkel în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO