Eveniment

Angelei Merkel îi revine sângele în obraji: Exporturile Germaniei au crescut în mod neaşteptat în octombrie

Angelei Merkel îi revine sângele în obraji:...

Autor: Departamentul Economic

09.12.2019, 12:50 720

Exporturile Germaniei au crescut în mod neaşteptat în octombrie, cererea de pe pieţele non-europene oferind un impuls pentru cea mai mare economie a continentului, care a ajuns în pragul recesiunii în ultimele trimestre, relatează Reuters.

Exporturile au crescut cu 1,2%, arată datele biroului de statistică comunicate luni, sfidând previziunile care indicau o scădere cu 0,7%. Datele sporesc speranţele că sectorul de producţie poate evita contracţia în ultimul trimestru, în ciuda unui şir de indicatori negativi din ultimele săptămâni.

Creşterea surpriză a exporturilor a fost determinată în principal de cererea puternică din partea ţărilor non-europene. Vânzările către ţările Uniunii Europene au crescut cu 0,1% faţă de anul trecut, în timp ce valoarea mărfurilor germane vândute în restul lumii a crescut cu 4,6%.

„După datele industriale dezamăgitoare din săptămâna trecută, datele comerciale din această dimineaţă au adus o uşurare pentru economie”, a declarat Carsten Brzeski, de la ING.

Germania, cea mai mare economie din Europa şi o putere în exporturi, a fost afectată de conflictele comerciale dintre China şi Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO