Eveniment

ANM anunţă vreme rea. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori puternice în zona de munte pentru 15 judeţe

ANM anunţă vreme rea. Meteorologii au emis o avertizare...

Autor: Andreea Tobias

08.01.2021, 10:14 150

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori abundente în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, începând de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 4:00. Sunt vizate 15 judeţe.

Meteorologii au emis vineri o informare meteo valabilă de la ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp.

Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română şi Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala şi ninsori şi lapoviţă.

În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

De asemenea, meteorologii au emis o alertă Cod galben de ninsori abundente în vigoare de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 4:00.

În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Judeţele vizate sunt Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO