Eveniment

ANM avertizează: Vin ploile cu vijelii în aproape toată ţara

ANM avertizează: Vin ploile cu vijelii în aproape...

Autor: Laura Buciu

31.08.2022, 10:07 106

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente în cea mai mare parte din Transilvania, nordul Olteniei, Munteniei şi în sudul Banatului, şi cod galben în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare miercuri la ora 12:00 şi este valabil până joi la ora 10:00. Va fi instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin ploi abundente în cea mai mare parte a zonei montane şi a Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sudul Banatului. În aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40...60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

Interval de valabilitate: 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului şi hărţii

În aceeaşi perioadă, va fi cod galben în cea mai mare parte a ţării, cu perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii şi grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO