Eveniment

ANM dă asigurări: Marţi şi miercuri concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate

ANM dă asigurări: Marţi şi miercuri concentraţiile...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.03.2022, 14:51 78

Marţi şi miercuri, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, transmite ANM, după ce în mediul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

„În cursul zilei de azi (marţi - n.r.) şi mâine (miercuri) în estul şi în sud-estul României, circulaţia aerului se va face din sector predominant nordic şi nord-estic. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima zi a intervalului în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70...80 km/h. În restul teritoriului, circulaţia aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic şi vestic, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale. Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că pe parcursul zilei de astăzi şi mâine (marţi şi miercuri - n.r.), deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate”, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Reacţia ANM vine după ce în spaţiul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

„Nu daţi crezare mesajelor alarmante, provenite din surse neverificate! Pe WhatsApp, Facebook şi alte reţele de socializare se propagă un mesaj fals privind iminenta sosire deasupra României a unui ,<nor toxic>, format în urma bombardamentelor din Ucraina. În ultima perioadă, astfel de mesaje cu conţinut fals au creat panică în rândul populaţiei. În acest moment nu există niciun pericol în acest sens”, a transmis Primăria municipiului Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO