Eveniment

ANM: În perioada 27-29 martie concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate

ANM: În perioada 27-29 martie concentraţiile de monoxid...

Autor: Cosmin Pirv

27.03.2022, 12:38 21

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în urma analizelor făcute, în perioada 27-29 martie nu se vor înregistra concentraţii crescute de monoxid de carbon.

„Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.
Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 27-29 martie, la nivelul României, circulaţia aerului se va realiza predominant dinspre nord-vest – vest spre sud-est –est”, arată duminică ANM.

Conform meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi la munte şi în estul teritoriului.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului, în regiunile nordice.

Reacţia ANM vine după ce în spaţiul online au apărut zvonuri privind sosirea deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

DSU a transmis, marţi, că informaţiile vehiculate pe WhatsApp potrivit cărora pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conţine sulf, plumb şi alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, se înscriu în spectrul informaţiilor de tip „fake news”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO