Eveniment

Anomaliile din Sănătate. Deşi medicina evoluează, în România creşte mortalitatea prin cancer. „Avem medici, avem cu cine să ne tratăm, în schimb nu avem investigaţii şi nu avem tratamente”

Fondurile alocate Programului Naţional de Oncologie acoperă medicamentele, radioterapia şi investigaţiile imagistice de diagnostic.

Fondurile alocate Programului Naţional de Oncologie acoperă medicamentele, radioterapia şi investigaţiile imagistice de diagnostic.

Autor: Georgiana Mihalache

18.02.2023, 23:10 16900

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare, potrivit profilului de ţară realizat de Comisia Europeană şi OECR (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) În România, în 2019, au fost 264 de decese la 100.000 de locuitori din cauza cancerului Ziarul Financiar a început o serie de articole prin care prezintă situaţii concrete care arată anomaliile din sistemul medical.

În ultimul deceniu, România nu a făcut niciun progres în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer, deşi evoluţiile tehnologice şi ştiinţifice din medicină au existat, de la aparatură performantă la medicamente noi. În plus, în 2022 Programul Naţional de Oncologie a avut un buget de 640 mil. euro, cu doar 7 mil. euro mai mult faţă de anul anterior.

 Astfel, în profilul de ţară privind cancerul realizat de Comisia Europeană şi OECD, se arată că România a rămas la acelaşi nivel al deceselor cauzate de bolile oncologice în 2019 cu cel din 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO