Eveniment

ANPC pune lupa pe comercianţii de măşti medicale şi dezinfectanţi după ce preţurile acestora au urcat brusc

ANPC pune lupa pe comercianţii de măşti medicale şi...

Autor: Andreea Tobias

26.02.2020, 16:10 178

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că începe, de miercuri, un control după ce comercianţii au ridicat preţurile la măştile medicale.

„În contextul, în care a crescut exponenţial cererea de achiziţionare a echipamentelor de protecţie ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat, începând de astăzi, o tematică naţională de control şi supraveghere a pieţei cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afişare a preţurilor şi a modului de derulare a eventualelor promoţii pentru aceste echipamente de protecţie”, se anunţă într-un comunicat al Autorităţii.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, miercuri, că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la preţuri uriaşe - 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO