Eveniment

ANSVSA a efectuat controale în industria peştelui

Autor: Mediafax

12.04.2019, 00:00 42

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (ANSVSA) a efectuat controale pentru a verifica modul în care sunt respectat condiţiile sanitare-veterinare şi de siguranţa alimentelor din industria peştelui, provenit din producţia internă şi din comerţul intracomunitar.

ANSVSA a verificat, la nivel naţional, 2.354 de obiective, precum 19 ambarcaţiuni de pescuit, 25 de puncte de debarcare a peştelui, 43 de centre de colectare peşte, 96 de ferme de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate, 40 de unităţi de produse proaspete din pescuit (cherhanale), 41 de unităţi de procesare a peştelui şi produselor din pescuit, 117 unităţi de reambalare şi depozite independente care asigură stocarea peştelui şi produselor din pescuit, 1.311 magazine de desfacere a peştelui, precum şi 662 de mijloace auto utilizate pentru transportul peştelui şi produselor din pescuit.

În urma controalelor au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 588.260 de lei şi au fost emise 4 ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii şi 9 ordonanţe pentru interzicerea desfăşurării activităţii unor unităţi. A fost reţinută oficial şi dirijată către unităţi de neutralizare cantitatea de 9.191 de kilograme de peşte. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO