Eveniment

ANSVSA: Nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci şi boala bebeluşilor

ANSVSA: Nu există o legătură directă de cauzalitate...

Autor: Ioana Nicolescu

04.03.2016, 15:06 459

ANSVSA a publicat rezultatele parţiale ale probelor prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii ca probabilă sursă a îmbolnăvirii copiilor diagnosticaţi cu SHU, se arată într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, rezultatele arată că nu a mai fost depistată prezenţa "Escherichia Coli serogrupul O2". În total, din 411 probe recepţionate, 312 au fost finalizate (dintre care două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru.

Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22 februarie 2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU).

„Precizăm că procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum. În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26)”, se mai spune în comunicat.

În continuare, ANSVSA va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO