Eveniment

ANT aşteaptă un plus de 10.000 de turişti din Moldova în acest an

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Liviu Iancu

14.04.2014, 00:00 207

"Ne aşteptăm ca în acest an, după ridicarea vizelor, să avem un plus de peste 10.000 de turişti din Republica Moldova. În anul 2013 au venit în România aproximativ 33.000 de turişti din această ţară, iar în 2012, circa 29.000", a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), prezent la un târg de turism care se desfăşoara între 10 şi 13 aprilie la Chişinău.

El spune că România va începe în luna septembrie o campanie de promovarea outdoor la Chişinău şi în media din Republica Moldova, care va dura un an şi va costa 300.000 de euro.

Vor fi promovate litoralul românesc, staţiunile balneare, printre care Vatra Dornei, Slănic Moldova şi Sovata, city break-urile în Bucureşti şi Iaşi, Valea Prahovei şi croazierele pe Dunăre.

"Am constatat că Delta Dunării este o destinaţie care prezintă interes pentru turiştii din Republica Moldova", a mai spus Filipescu.

La standul României din târgul de la Chişinău şi-au expus ofertele 16 firme din ţară, şi alte câteva societăţi de turism, care au venit cu standuri proprii.

Parlamentul European şi Consiliul European au luat recent decizia finală privind includerea Republicii Moldova pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de vize, începând cu 28 aprilie, pentru a călători în Spaţiul Schengen.

De eliminarea vizelor vor beneficia doar cetăţenii din Republica Moldova care deţin un paşaport biometric.

Ridicarea vizelor nu înseamnă că moldovenii vor putea intra în spaţiul Schengen pentru a munci, ci doar în scopuri turistice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO