Eveniment

ANT: Un punct de lucru al agenţiei care a trimis turiştii în Muntenegru avea licenţa expirată

ANT: Un punct de lucru al agenţiei care a trimis...

Autor: Bogdan Alecu

25.06.2013, 18:42 13688

Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor de turism implicate în incidentul petrecut in Muntenegru. Cele două agenţii sunt “Mareea”, administrată de SC Mareea Comtur SRL, şi „Gregory Tour Holiday”, administrată de  SC Gregory Tour Holiday SRL.

În urma verificărilor efectuate la SC Mareea Comtur SRL,  la punctul de lucru situat in şoseaua Stefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că agenţia funcţiona cu licenţa de turism expirată. Acest lucru reprezintă contravenţie şi a fost sancţionată cu suma de 20.000 lei. Referitor la acest aspect, Autoritatea Naţională pentru Turism va sesiza organele abilitate cu privire la aspectele ce depăşesc aria sa de competenţă. La acest punct de lucru a fost încheiat un singur contract de comercializare a serviciilor turistice, cu una din persoanele implicate în incidentul din Muntenegru.

Reprezentanţii ANT au constatat că agenţiile de turism respective  aveau  contracte de prestari servicii transporturi turistice cu firme specializate, valabil încheiate.

Conform prevederilor acestui contract, la punctul 4.1.5. se stipulează printre obligaţiile prestatorului “sa se asigure ca deţine licenţa de transport valabila, acordata de autoritatea competent, precum si ca deţine poliţele de asigurare cerute de lege pentru ca activitatea desfăşurata in baza prezentului contract sa poată fi desfăşurata in deplina legalitate (incluzând asigurarea de răspundere civila si asigurarea pentru persoane si bagajele acestora)

De asemenea, verificările inspectorilor de control au evidenţiat faptul că respectivele firmele de transport aveau încheiate poliţe de asigurare facultative a autovehiculelor.

În urma controlului efectuat, au fost identificate 31 de contracte de comercializare a pachetelor turistice sau de revânzare servicii turistice pentru un număr de 43 de persoane participante la sejur, potrivit ANT. De asemenea, au fost identificate un număr de patru agenţii de turism ce au revândut aceste pachete turistice, toate fiind autorizate conform legii.

Poziţia reprezentanţilor Mareea Comtur cu privire la articolul ANT: Agenţia care a trimis turiştii în Muntenegru avea licenţa expirată

 “Este o informaţie eronată. De fapt este vorba de o anexă a licenţei punctului de lucru situat în şoseaua Stefan cel Mare, iar şi pentru această anexă a fost depusă astăzi la ANT documentaţia pentru reînoire. Societatea mamă are o singură licenţă emisă în anul 1998. Este o eroare umană, a managerului punctului de lucru."

Reprezentantul Mareea Comtur, Dan Dumitru spune că firma putea vinde prin acest punct de lucru excursia către Muntenegru. "Prin acest punct de lucru am vândut pentru o singură persoană."

Precizare ANT: “Punctul de lucru din şoseaua Ştefan cel Mare al agenţiei Mareea Comtur funcţiona fără licenţa de turism”. Agenţia are 11 puncte de lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO