Eveniment

Antreprenorii: Acţiunile Fiscului ar putea afecta 400.000 de persoane. „E o derută totală în business”

Antreprenorii: Acţiunile Fiscului ar putea afecta...

Autor: Oana Stupinean

30.04.2015, 00:00 2685

Trecerea de la statutul de persoană cu profesie liberală la „angajat” ar putea fi o greşeală care ar putea afecta activitatea a 400.000 de liber-profesionişti, spun antreprenorii care au participat ieri la o discuţie organizată de Confederaţia Naţională a Patronatului Român (C.N.P.R.).

„În acest moment în piaţă este o derută totală, atât a antreprenorilor mari cât şi a micilor antreprenori”, a spus Anca Vlad (foto), prim-vicepreşedinte al CNPR şi proprietara distribuitorului de medicamente Fildas şi al lanţului de farmacii Catena. În prezent, spun antreprenorii, există 400.000 de persoane care activează ca persoane fizice independente, în această categorie intrând medicii, arhitecţii, consultanţii fiscali, experţii contabili, medicii veterinari sau farmaciştii.

Reprezentanţii patronatului susţin că intenţia autorităţilor de transformare a activităţii celor care derulează profesii liberale din activităţi „independente” în activităţi „dependente” este greşită şi cer Fiscului să identifice şi să pedepsească „adevăraţii evazionişti”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO