Eveniment

Anul 2023 vine cu creşteri pe linie: Mark Schneider, şeful Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, spune că va majora şi mai mult preţurile alimentelor în 2023

Anul 2023 vine cu creşteri pe linie: Mark Schneider,...

Autor: Dorin Oancea

05.02.2023, 14:33 203

Nestle va trebui să majoreze în continuare preţurile produselor sale alimentare în acest an pentru a compensa costurile de producţie mai mari pe care încă nu le-a transferat în totalitate către consumatori, a declarat directorul general Mark Schneider pentru un ziar german, conform Reuters.

Creşterile nu vor fi la fel de abrupte ca în 2022, dar "avem de recuperat pe parcursul întregului an", a declarat Schneider pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu care urmează să fie publicat duminică.

În primele nouă luni ale anului 2022, cel mai mare grup alimentar din lume, care produce batoanele de ciocolată KitKat şi Nescafe, a raportat o creştere organică a vânzărilor de 8,5%, din care creşterea preţurilor a reprezentat 7,5 puncte procentuale.

În multe economii dezvoltate, inflaţia a atins cote maxime de mai multe decenii, determinată în mare parte de creşterea preţurilor la alimente şi energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO