Eveniment

Anunţ de ultimă oră: Germania trimite soldaţi şi avioane Eurofighter pentru a apăra România şi a întări flancul de sud al NATO. Nemţii resping ferm solicitarea Rusiei ca trupele NATO să se retragă din România. Declaraţia oficială a ambasadorului Germaniei la Bucureşti

Anunţ de ultimă oră: Germania trimite soldaţi şi...

Autor: Robert Manea

26.01.2022, 19:47 10434

Amabasadorul Germaniei la Bucureşti Peer Gebauer a ieşit cu o declaraţie oficială privind poziţia Germaniei faţă de solicitarea Rusiei ca NATO să se retragă din România.

În acelaşi timp a anunţat că de la mijlocul lunii februarie Germania va trimite avioane Euorfighter şi miliari care să asigure flancul de sud al NATO.

„Împreună cu Italia asigurăm securitatea spaţiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuţie vizibilă şi de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarităţii transatlantice şi europene.”, a declarat ambasadorul Germaniei Peer Gebauer.

Mai jos aveţi declaraţia oficială a ambasadorului german Peer Gebauer:

„În contextul situaţiei actuale de securitate, ambasadorul german Peer Gebauer declară: „Germania se poziţionează în continuare ferm alături de România. Începând de la mijlocul lunii februarie, Forţele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldaţi la măsura Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South). Împreună cu Italia asigurăm securitatea spaţiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuţie vizibilă şi de înaltă calitate.Aceasta reprezintă un semn clar al solidarităţii transatlantice şi europene.

Solicitările privind retragerea trupelor NATO din România şi revenirea la situaţia din anul 1997 trebuie respinse cu fermitate. Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenenţa României la NATO reprezintă o realizare esenţială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terţi.

Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o ameninţare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe. De aceea, o nouă încălcare a suveranităţii Ucrainei ar artrage după sine un răspuns european ferm şi comun.

În această privinţă, ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, s-a exprimat categoric în cadrul reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO