Eveniment

Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi secretarul de stat Raed Arafat: Noile măsuri pentru limitarea răspândirii variantei Omicron

Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii Alexandru...

Autor: Dorin Oancea

05.12.2021, 15:40 5741

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puţin 48 de ore înainte. România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toţi pasagerii care intră în ţară, din 20 decembrie. 

Măsurile au fost anunţate de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi secretarul de stat Raed Arafat.

Persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile. Persoanele care vin din spaţiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roşie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate şi care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunţat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii. Introducerea formularrului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunţat Raed Arafat.

Pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, Guvenrul va face apel la autorităţile locale şi va înfiinţa centre mobile de vaccinare care vor merge în zonele rurale unde există doritori.

Luni CNSU va discuta noile măsuri, urmând a fi apoi supuse votului, a precizat serteraul de stat Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO