Eveniment

Anunţul Sanador în urma deciziei Colegiului Medicilor, în cazul tragediei în care un copil a murit: S-a decis suspendarea activităţii cadrelor medicale sancţionate

Anunţul Sanador în urma deciziei Colegiului Medicilor,...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

26.03.2019, 16:15 842

Spitalul Clinic Sanador anunţă, marţi, că, în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucureşti în cazul decesului copilului de un an şi 10 luni, activitatea chirurgicală a medicilor sancţionaţi a fost suspendată.

Reprezentanţii Spitalul Clinic Sanador precizează că unitatea spitalucească a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

"Activitatea secţiei de Pediatrie, precum şi a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secţiile spitalului, se desfăşoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienţilor, indiferent de vârsta sau de complexitatea situaţiilor medicale. (...) Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internaţională şi au ţinut cont de toate afecţiunile pacientului anterioare internării în spital, aşa cum rezultă din Foaia de Observaţie, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluţia pacientului", potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Sanador, remis marţi MEDIAFAX.

Unitatea spitalicească îşi exprimă întreaga disponibilitate şi deschidere de colaborare cu instituţiile statului implicate în cercetarea acestui caz, precizând că va pune la dispoziţia acestora toate documentele medicale şi informaţiile care să ajute la determinarea exactă a evenimentelor.

"Spitalul Clinic Sanador efectuează anual peste 12.000 de intervenţii chirurgicale cu grade diferite de complexitate, pacienţii care deţin recordul absolut în ceea ce priveşte vârsta fiind un bebeluş de 1 lună şi o doamnă cu vârsta de 100 de ani. Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generală de sănătate anterioară, de complicaţiile intra sau post-intervenţie ce pot apărea, chiar şi în cazul celor mai simple manevre medicale, dramatismul unui astfel de eveniment cum este decesul unui pacient nu poate fi alinat nici de gândul salvării a mii de alţi copii, nici de conştiinţa de a fi făcut tot ce este uman şi medical posibil pentru a salva această viaţă", potrivit sursei citate.

Reacţia Spitalului Clinic Sanador vine după ce Colegiul Medicilor a decis sancţionarea, prin vot de blam, a medicilor care s-au ocupat de băieţelul de un an şi 10 luni care a murit după o operaţie de hernie inghinală, deoarece concluzia anchetei arată că nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO