Eveniment

AOAR cere guvernului măsuri de stimulare a muncii

Autor: Mediafax

19.06.2012, 00:00 105

AOAR cere guvernului să adopte măsuri de stimulare a muncii şi să reducă semnificativ asistenţa socială, privind inclusiv ajutorul de şomaj, şi apreciază totodată că rigidizarea condiţiilor privind angajările ar duce la restrângerea activităţii companiilor şi diminuarea numărului de locuri de muncă.

"Anunţata deschidere a unor discuţii între sindicate şi guvern vizând noi schimbări ale Codului muncii este în contradicţie atât cu situaţia pieţii forţei de muncă din România, cu evoluţiile economice ale ţării în anul 2012 şi posibil 2013, cât şi cu situaţia economică la nivelul UE. Orice măsură de stimulare a creării de locuri de muncă, stimularea investiţiilor, îndeosebi cele ale capitalului autohton, este bine venită. Rigidizarea şi complicarea condiţiilor privind angajarea forţei de muncă vor duce în mod cert la restrângerea activităţii companiilor şi reducerea numărului de locuri de muncă", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO