Eveniment

AOAR solicită, la acordarea ajutorului de stat, un prag al investiţiilor de maximum 1 mil. euro

AOAR solicită, la acordarea ajutorului de stat, un prag...

Autor: Iulian Anghel

03.07.2018, 00:03 149

Plafonul minim obligatoriu pentru ca investiţia să poată beneficia de ajutor de stat a fost coborât de la 10 mil. euro la 3 mil. de euro.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) spune că aplicarea unui prag al investiţiilor de maximum 1 milion de euro drept condiţie pentru acordarea ajutorului de stat ar facilita dezvoltarea IMM-urilor, într-un context carecterizat de volatilitate şi incertitudini.

„AOAR salută reducerea nivelului impus al investiţiilor de minim 3 mil. de euro faţă de plafonul iniţial de 10 mil. euro (la acordarea ajutorului de stat – n.red.), cu toate că mediul de afaceri, îndeosebi firmele cu capital autohton, solicită de câţiva ani aplicarea unui plafon maxim de 1 mil. euro. Subliniem faptul că plafonul de 1 milion de euro ar facilita dezvoltarea IMM-urilor, în conformitate cu situaţia financiară a acestora, aşa cum este prezentată şi în datele BNR.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO