Eveniment

Aparenta volatilitate politica poate afecta investitiile straine

05.04.2007, 18:57 25

Ambasadorul SUA la Bucuresti Nicholas Taubman a declarat ca aparenta volatilitate politica, determinata de informatiile referitoare la instabilitatea Guvernului sau la lipsa unor ambasadori in anumite posturi poate afecta, in viitor, nivelul investitiilor straine.
Intrebat despre noul Guvern, ambasadorul american a amintit ca ministrii trebuie sa depuna mai intai juramantul.
Pana acum, insa, in ultimii doi ani, nivelul investitiilor americane in Romania a fost destul de ridicat, a mai spus Taubman. El a recunoscut ca Romania este in centrul unor dezbateri politice in legatura cu viitorul sau, dar considera ca exista si chestiuni mai importante, printre care angajamentul comun in sprijinul NATO si al relatiei transatlantice.
Noul Cabinet Tariceanu a fost validat, marti, de Parlament, ministrii asteptand insa sa depuna juramantul in fata sefului statului, care trebuie sa semneze decretele de numire in functie.
Ambasadorul american Nicholas Taubman a criticat la sfarsitul lunii trecute tulburarile politice din Romania, afirmand ca investitorii straini se intreaba daca Romania mai este potrivita pentru investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO