Eveniment

Apelul preşedintelui Ucrainei: Ţara are nevoie de „actori serioşi" când vine vorba de garanţii de securitate

Apelul preşedintelui Ucrainei: Ţara are nevoie de...

Autor: Petru Mazilu

05.04.2022, 12:51 2116

Ucraina are nevoie de „actori serioşi care sunt gata să meargă până la capăt" în ceea ce priveşte garanţiile de securitate, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a declarat marţi pentru televiziunea de stat că nu a primit încă „o listă a ţărilor care sunt pregătite să ne susţină 100%".

El a spus că Ucraina discută despre garanţii de securitate cu ţări precum Franţa, SUA, Germania, Turcia, Marea Britanie şi Polonia.

„Avem nevoie de jucători serioşi care sunt gata să meargă până la capăt. Avem nevoie de un cerc de ţări care, în 24 de ore, să ne furnizeze orice armament", a spus Zelenski.

Aceste ţări trebuie să fie state „care au o influenţă reală asupra politicii de sancţiuni" şi care sunt pregătite să se mobilizeze "de îndată ce auzim orice ameninţare din partea Federaţiei Ruse", a adăugat preşedintele Ucrainei.

„Aceste ţări ar trebui să se unească. Şi în 24 de ore, două sau trei zile vor impune totul, vor bloca totul. Şi, pur şi simplu, vor pune această ţară în izolare", a explicat Volodimir Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO