Eveniment

Apolodor ia locul spaniolilor de la Sedesa in Centrul istoric

12.04.2010, 23:06 48

Compania de constructii Apolodor, detinuta de omul de afaceriRadu Ouatu, a castigat licitatia privind "punerea in siguranta alucrarilor din Centrul istoric", contract in valoare de 750.000 deeuro, dupa ce contractul initial semnat cu firma spaniola Sedesa afost reziliat in septembrie 2009. Ulterior, Primaria Capitalei vamai organiza alte licitatii pentru continuarea lucrarilor, dupa ceva fi ales un nou consultant.

Primaria Bucuresti nu a dat detalii suplimentare cu privire lalucrarile propriu-zise care vor fi realizate de Apolodor.

Lucrarile vor incepe de saptamana aceasta, urmand ca pana lasfarsitul lui 2010 sa fie finalizate toate cele 16 strazi(utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public), potrivitPrimariei Municipiului Bucuresti (PMB).

"Valoarea contractului este de 750.000 de euro. Restullucrarilor de executie se vor relicita dupa ce firma care o sacastige licitatia de consultanta va audita lucrarile executate panaacum. Pana in prezent au fost cheltuiti sub 3 milioane de euro pelucrari. Nu avem restante contractuale fata de Sedesa", afirmaBogdan Hreapca, directorul de investitii al PMB.

Contractul cu Sedesa a fost semnat de Primaria Capitalei inseptembrie 2006 la o valoare de 26,9 mil. euro, inclusiv TVA, iarulterior Consiliul General al Municipiului Bucuresti a suplimentatvaloarea lucrarilor cu 8,7 mil. euro. Lucrarile de construire auinceput in aprilie 2007, dupa ce au fost primite avizele deconstruire si au fost sistate in noiembrie 2008, din lipsafondurilor de la PMB.

"In paralel, primarul general va incepe discutiile cu MinisterulDezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legalnecesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona", au declaratreprezentantii PMB.

Subsidiara grupului spaniol Sedesa, Sedesa Constructions andServices Rom, a intrat intre timp in insolventa la cerereaproducatorului de roci dure C.M.C, care sustine ca are de recuperat2,8 mil. lei. Tribunalul Bucuresti a admis cererea creditoareiC.M.C SRL Baia Mare si a deschis procedura generala a insolventeifata de Sedesa Constructions and Services Rom la 30 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO