Eveniment

Aproape 1.800 de locuri de muncă, disponibile în Spaţiul Economic European, prin reţeaua Eures

Aproape 1.800 de locuri de muncă, disponibile în...

Autor: Aurelia Alexa

16.01.2016, 13:46 154

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în reţeaua europeană de ocupare, Eures, sunt publicate 1.798 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, pentru care pot opta şi cetăţenii români.

Aproape jumătate dintre posturile vacante (801) sunt în Spania, 800 sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un post de maseur.

Alte 430 de locuri de muncă sunt anunţate de angajatori din Danemarca, 400 fiind pentru culegători de mazăre şi 30 pentru culegători de căpşuni.

Agenţi economici din Marea Britanie au vacante alte 345 de locuri de muncă. În această ţară se caută: 205 îngrijitori persoane, 60 de infirmieri, 60 de asistenţi medicali şi 20 de asistenţi medicali generalişti.

În Germania sunt anunţate 125 de locuri de muncă: 50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci asistenţi manager, cinci electricieni industriali, doi mecanici industriali şi câte un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), brutar, electrician, mecanic auto (camioane).

Locuri de muncă neocupate sunt şi în Suedia (55), angajatorii din această ţară dorind să recruteze 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto.

De asemenea, Slovacia caută 30 de şoferi de autocamion transport internaţional, Ungaria recrutează şase mecanici agricoli, Polonia, un dezvoltator internet şi un programator aplicaţie (PHP developer), Norvegia caută un doctorand şi un postdoctorand în Departamentul biomedical, Belgia - un proiectant construcţii metalice, Irlanda - un tehnician.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot consulta ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO