Eveniment

Aproape 150 km de autostrăzi, „împinşi“ pentru 2016 din cauza întârzierii licitaţiilor

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

18.09.2014, 00:07 1905

Aproape 150 din cei circa 200 de kilometri de autostrăzi pe care România îi are în prezent în construcţie ar urma să fie gata în 2016.

În cazul unora dintre tronsoane, aşa cum sunt Lugoj-Deva (loturile 2, 3 şi 4) sau Timişoara-Lugoj (lot 2), lucrările au început anul acesta şi ar urma să fie gata abia peste doi ani pentru că licitaţiile de atribuire a contractelor au fost întârziate în ultimii ani.

Compania de dru­muri a plătit până acum circa 230 de milioane de euro pentru cei aproape 200 de kilometri de auto­străzi aflaţi în lucru, care ar urma să coste în total circa 900 de milioane de euro sau, în medie, 4,5 milioane de euro pe kilometru, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de CNADNR.

Cea mai mare parte a şantierelor de autostrăzi aflate în prezent în lucru au fost deschise abia anul acesta şi doar un singur tronson are ca termen estimat de finalizare anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO