Eveniment

Aproape 70% dintre greci spun că nu-şi vor putea plăti taxele

Aproape 70% dintre greci spun că nu-şi vor putea plăti...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.06.2016, 00:00 628

Aproximativ 69% dintre greci nu-şi vor putea plătit taxele anul acesta şi 89% dintre ei cred că măsurile luate recent de guvern pentru majorarea impozitelor şi a contribuţiilor la asigurările sociale vor adânci recesiunea ecomomică, arată un sondaj al Camerei de Comerţ şi Industrie din Atena.

Doar 6% dintre cei chestionaţi au spus că au încredere în reformele guvernului, scrie Kathimerini. Cei mai mulţi dintre ei, 78%, au răspuns că se aşteaptă să fie necesare noi măsuri fiscale pentru a repune economia pe curs de creştere. 

Cât despre perspectivele generale ale economiei, 78% dintre participanţii la sondaj au indicat că sunt pesimişti, 14% şi-au exprimat optimismul şi 8% au ales să nu răspundă.

În privinţa taxelor, 69% dintre respondenţi au spus că nu cred că îşi vor putea plăti anul acesta datoriile la autorităţile fiscale şi la sistemul de asigurări sociale. Între timp, cele mai recente date ale autorităţii naţionale de statistică arată că rata şomajului a scăzut în martie, la 24,1%, nivel dublu faţă de media UE. Martie este însă a doua lună consecutivă în care indicatorul a scăzut.  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO