Eveniment

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung astăzi în Gara de Nord din Bucureşti

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung astăzi...

Autor: Dorin Oancea

27.02.2022, 13:14 76

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în cadrul Gării de Nord Bucureşti, s-a organizat primirea,  preluarea şi asigurarea asistenţei necesare pentru aproximativ 100 de refugiaţi, care sosesc astăzi în Bucureşti, cu trenurile operatorului naţional CFR Călători. 

În cursul zilei sunt programate să sosească în Gara de Nord 5 trenuri de călători - IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 - care vin din direcţia Iaşi şi Suceava.

Persoanele din Ucraina vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, conduse la Sala de Aşteptare- spaţiul destinat special persoanelor refugiate- unde vor primi apă şi hrană.

Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Menţionăm faptul că pe toată perioada staţionării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi a reprezentanţilor ONG-urilor, prin intermediul punctului de informare, amenajat în faţa Biroului de Informaţii, de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informaţii în limba engleză, în legătură cu existenţa spaţiului amenajat în Sala de Aşteptare, pentru persoanele refugiate, şi a puctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană şi pot oferi informaţii suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO