Eveniment

Arabii, interesaţi să investească în agricultura românească

Arabii, interesaţi să investească în agricultura românească

Autor: Mediafax

08.05.2011, 12:36 468

Investitorii arabi vor să cumpere teren agricol în România sausă se asocieze cu agricultorii români, a spus secretarul de stat înMinisterul Agriculturii Adrian Rădulescu la emisiunea "După 20 deani", informează Mediafax.

"Produsele agricole vor fi cumpărate de cei care au bani.Gândiţi-vă ce se va întâmpla în lumea arabă. Noi am făcut câtevavizite acolo, i-am chemat şi pe ei, iar acum urmează să ne vedem.Pe arabi îi interesează o asociere cu agricultorii români pe termenlung şi o garanţie sigură că vor putea cumpăra acel produs. Tottimpul pe unde am mers au zis: «Ce garanţie avem noi că se faceproducţia, noi investim în ea, fiind într-un parteneriat, şi peurmă voi o blocaţi în ţară sau o blochează Uniunea Europeană şi numai pot să mi-o iau acasă, dacă va fi o criză alimentară»", a spusRădulescu.

El a adăugat că investitorii arabi doresc şi să cumpere terenuriagricole cu suprafeţe cuprinse, în medie, între 2.000 şi 5.000 dehectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO