Eveniment

Arafat: Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu respectă condiţiile izolării

Arafat: Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care...

Autor: Tatiana Pascovschi

08.03.2020, 12:40 385

Raed Arafat a declarat că cei care nu respectă condiţiile de izolare pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus riscă amenzi de până la 20.000 de lei. În România au fost înregistrate până acum cinci cazuri de persoane care nu au respectat condiţiile izolării.

În acelaşi timp, dacă persoanele care ajung în România nu declară corect ţara de unde vin se pot alege cu dosare penale pentru fals în declaraţii.

Raed Arafat a declarat că cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu riscă amenzi de până la 20.000 de lei dar, în acelaşi timp, vor fi deschise şi dosare penale dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni

„Declararea la intrare la graniţă de alte zone decât zonele reale de unde au venit poată să fie luată sub incidenţa legii penale ca şi declaraţie falsă.Au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei persoanelor care nu au respectat regulile de izolare”, a afirmar Arafat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul MAI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO